Темата

Темата за всички локации по целия свят е обща. Тя се обявява на място, малко преди събитието за всяка локация, като не се публикува никъде преди и последното място от последната часова зона (Hawaii) не започнат работа. За да имат всички равен старт, молим участниците ни да не споделят по никакъв начин темата за тази година преди това да стане официално на сайта на GGJ.
За темите от минали години може да прочетете тук.

Време

Global Game Jam (GGJ) е ежегодно събитие. GGJ 2023 ще започне в 5 следобед, местно време на 30-ти януари и ще продължи 48 часа, до 5-ти февруари 2023.
Burgas Game Jam 2023 ще започне в 16:30ч. на 3-ти февруари и ще завърши на 5-ти февруари с play party :) Флората ще е отворена от 10:00 до 20:00 часа всеки един от трите дни.

Участие

Тази година има възрастово ограничение за всички участници в Global Game Jam. Поради юридически причини, Съвета на директорите на Global Game Jam, след внимателно обсъждане с всички членове на съвета и правни консултанти, стигна до извода, че в GGJ ще могат участват само възрастни, които са навършили 18-годишна възраст или пълнолетие. Непълнолетни участници се допускат по изключение с позволението на техен родител или настойник. Можете да видите пълната възрастова политика на правната страница на GGJ.
Участитето е безплатно.
За да участвате в Burgas Game Jam 2023, е необходимо да създадете индивидуален профил в сайта на GGJ, да се регистрирате за локацията Бургас, и дойдете на място във Флората на 3-ти февруари. Там ще се запознаете с останалите участници и сформирате екипи. Не идвайте с предварително създаден отбор, ще загубите от удоволствието да се запознаете с други game ентусиасти в града и заработите веднага заедно.
Компютърните знания са от помощ, но не са задължителни за участите. Всеки е добре дошъл - програмисти, дизайнери, артисти, професионалисти и любители ентусиасти.
Един от отбора ви трябва да създаде профил на вашата игра в сайта на GGJ до събота по обед, и да добави към него всички останали участници от отбора. До края на хакатона - неделя, 17:00 трябва да качите в този профил всичко създадено от вас като прототип на вашата игра.
Носете си всичко необходимо за вашето участие - компютри, хартиени материали ако искате да правите настолна игра, материали за рисуване!

Авторски права

Правата върху всичко създадено по време на Global Game Jam са на уастниците в отбора, създал играта. Всичко, качено на сайта на GGJ обаче, се публикува под Creative Commons (CC BY-NC-SA) лиценз, заради образователните цели на хакатона - създадените прототипи трябва да са достъпни до всички, които искат да научат повече за игрите като код, художествени идеи и дизайн. Качената версия се пази завинаги. Ако желаете да качвате обновени версии, те отново ще бъдат запазени под Creative Commons. В същото време, имате пълната свобода да продължите работа върху комерсиални версии на играта ви, които да лицензирате под други лицензи. Повече за условията за интелектуалната собственост на Global Game Jam може да прочетете тук.