Какво е Game Jam

Целта на всеки Game Jam е да събере на едно място хора от всякакви области, които в рамките на кратък период от време (максимум 48 часа) и определени условия, измислят игра! Играта може да е дигитална, настолна, улична.. Работи се по обща тема, в екипи и интензивно, като времевото ограничение е с цел да стимулира креативността и даде като резултат малки, но иновативни игри.

Какво е Global Game Jam

Global Game Jam e най-голямата образователна Game Jam инициатива-хакатон в света. Всяка година, през последния уикенд на януари, на различни локации по света се събират на едно място талантливи гейм ентусиасти от твоя град, за да дадат най-доброто от себе си за 48 часа и направят игра. Прототипите от целия свят се очакват с голямо нетърпение от световната game общност да бъдат качени на сайта на GGJ от участниците, като всички се надяват, че работата по тях ще продължи и те ще се превърнат в напълно реализирани игри.
GGJ не е състезание, всички реализирани прототипи се споделят под Creative Commons лиценз, с образователна цел. Огромната популярност на събитието обаче дава световна видимост за създадените от вас игри, и не малка част от тях стават бързо популярни.
Всички игри от предни години може да разгледате тук.

Какво е Burgas Game Jam

За седми пореден път в Бургас ще се случи купонът на Global Game Jam! Ти имаш уникалната възможност да станеш част от него и да се запознаеш с останалите game ентусиасти в Бургас. През първия ден на хакатона ще научиш темата за 2023 година, след което трябва да сформираш своя екип и имаш ~ 45 часа за интензивна работа по вашата игра. Накрая идва парти, на което участници и гости ще изпробват създадените прототипи.
Време: 3ти - 5ри февруари 2023
Място: Експозиционен център Флора, зала 2
Организатор: BurgasLab