Историческият първи Burgas Game Jam 2015!

Burgas Game Jam 2015 беше едно невероятно преживяване! Над 50 участника, разделени на 12 отбора твориха в продължение на 45 часа. Цялото изживяване беше уникално, всички усетиха какво означава да си част от световната общност на Global Game Jam. Имаше много повече участници, отколкото очаквахме да се появят, имайки предвид работните дни, изпитната сесия и грипната ваканция, и най-страхотното - имаше много деца. Част от снимките може да разгледате тук.

Малко кадри от събитието през 2015-та:

Представяме ви на кратко игрите от миналата година. Архивите са тук.

Отбор "No name" с игра Michael Was Alone

Майкъл беше сам. Беше му самотно и объркано, но преди всичко му беше скучно. Въпросът "Какво да правя?" не напускаше ума му, след което видя един квадрат да се върти из въздуха...

Отбор "2x56" с игра Nacepin

Представете си, че живеете в гр. Бургас, квартал Изгрев...Вие сте кльощав младеж, който търси приключение и попада на "Нацепин". Вие се биете с други нацепени батки, за да станете все по-нацепен.

Отбор "Едно" с игра Privateers

Настолна игра за 2-6 играча. Всеки играч притежава пиратски кораби и може да завзема пристанища и да се сражава с други играчи. Играчът тегли карти, като по този начин събира части за нови пиратски кораби.

Отбор "Черешка" с игра Deadlock

Настолна игра за 3-10 играчи. Играе се с 2 различни тестета карти, като целта е да се открие решение на нерешим на пръв поглед проблем. Една игра продължава около 45 минути. Основната идея е, че играчите трябва да измислят история, с която да се измъкнат от ситуацията, в която се намират.

Отбор "Gaming Eye TV" с игра И сега на къде?

Задавали ли сте си някога въпроса как би изглеждал супер Марио под формата на First Person Shooter? Това може би е вашият отговор.

Отбор "Phaser" с игра Qonfusion

Страх ни е от тъмнината, но всички сме дошли от нея. Тъмнината е наш подслон, в нея търсим смисъла. Наистина ли ни трябва светлина? Ще ни спаси ли тя или ще ни заслепи?

Отбор "Ракета" с игра Quest of Knowledge

Трима приятели отиват в един бар и се напиват добре. На следващия ден се събуждат в огромен лабиринт, който ще тества техните познания и глупост. Ако някой от приятелите загуби ще трябва да се изправи пред Минотавъра...

Отбор "Tra$h" с игра Tale of Heroes

Нашите три героя пристигат след успешна мисия, търсейки своята награда. Те биват измамени и хвърлени в затвора от опасния крал. Триото трябва да намери начин да избяга, за да възстанови справедливостта по света.

Отбор "Hijack" с игра The Adventures of Busterbot

Вие сте роботчето X-500. Вашата мисия е да унищожите малката планета xZeta-7 с помощта на ядреното оръжие, разположено в центъра на града ChronoTech. Някои от жителите ще искат да ви помогнат, други ще ви пречат по пътя на вашата мисия.

Отбор "Get Rekt" с игра The Endless Journey

Най-трудната настолна игра, правена някога!

Отбор "MMK" с игра Guess The Number

Игра, която тества вашият късмет и донякъде умения.

Участник "minchev" с игра SIR

Реплика на популярната игра Space Invaders за платформа Outrageous Circuits RETRO.